(Suomalainen versio)

Tämä on OziExplorer GPS karttaohjelman virallinen kotisivu. Ohjelma toimii Magellan, Garmin, Lowrance, Eagle ja MLR GPS-vastaanotinten kanssa ladaten/lähettäen dataa, sekä soveltuen lisäksi useimpien uusien GPS-vastaanotinten kanssa sijainnin seuraamiseen karttanäytöltä (Vierivä karttanäyttö).

 

 

 

 

 

GPS Karttaohjelma

Laitevaatimukset

 • Windows 95/98/ME/NT4/2000/XP/VISTA/7/8 käyttöjärjestelmällä toimiva PC.
 • Lowrance, Eagle, Garmin, Magellan, MLR tai Brunton/Silva GPS vastaanotin. (Useimmat näiden merkkien vastaanottimista soveltuvat)
 • Kaikkia GPS-vastaanottimia, jotka lähettävät NMEA 0183 dataa voidaan käyttää (reaaliaikaisessa) vierivän kartan seurantamuodossa
 • Lisäksi tarvitset kartat haluamaltasi alueilta, jotka voit joko skannata paperikartoista ja kalibroida itse tai hankkia digitaalisessa muodossa. 

Nimi Ozi on Australialaista slangia, joka tarkoittaa....Australialaista


OziExplorer kirjoitettiin omaan käyttööni kun suunnittelin 4x4 retkiäni ja ohjelma osoittautui erittäin hyödylliseksi. Ohjelmaa julkaistaan Shareware :na rekisteröimättömänä ladattavana versiona. Kuvaruutukopio (English)
OziExplorer on interaktiivinen karttaohjelma joka käyttää rasterikarttoja ja jota voidaan käyttää matkojen suunnitteluun ja sijainnin seurantaan kartalla. Ohjelma mahdollistaa reittipisteiden, reittien ja reittiviivojen lisäämisen kartalle yksinkertaisesti osoittamalla ja klikkaamalla hiirellä sekä näiden tietojen siirtämisen  GPS:lle.

Toimintoja

 • Mahdollisuus skannata ja kalibroida omia karttoja.
 • Mahdollisuus käyttää erilaisissa digitaalisissa muodoissa olevia karttoja (BSB, Maptech, USGS DRG).
 • Suora tuki useimmille Lowrance/Eagle, Garmin, Magellan ja MLR GPS-vastaanottimille reittipisteiden, reittien ja reittiviivojen lataamiseen/lähettämiseen.
 • Tukee reittipisteiden ja kohteiden lataamista/lähettämistä Lowrance/Eagle GPS-vastaanottimilla.
 • Mahdollisuus luoda reittiviiva kartalle ja lähettää se GPS-vastaanottimeen (Lowrance/Eagle, Garmin ja Magellan), kaikki mallit eivät tue tätä toimintoa.
 • Mahdollisuus luoda pysyviä karttalisätietoja ja linkittää niihin kuvia. Mahdollisuus sijoittaa symboleja ja kommentteja kartoille.
 • Tuki yli 100 karttajärjestelmälle.
 • Lukuisia koordinaattijärjestelmiä (Grid), käsittäen UTM, BNG, IG, Sveitsi, Ruotsi, NZG, Ranska + muita (mm. Finnish Grid = Suomalainen KKJ, kartastokoordinaattijärjestelmä).
 • Tuki suurelle määrälle karttaprojektioita.
 • Tulostaa karttoja ja reittipistelistoja.
 • + paljon, paljon lisää.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Vihjeitä & Neuvoja

Nimi Haku

OziExplorerista on tehty helpot ohjeet myös suomeksi.


RegisterKuinka rekisteröityä
Klikkaa tästä lisäinformaatiota kuinka rekisteröidä OziExplorer
Tätä linkkiä seuraamalla voit rekisteröityä sähköisesti

 

Lataamisvaihtoehdot

OziExplorer Ohjelman versio 3.95.6e on saatavana

  OziExplorer Software (8.0 MB)

Shareware Demo-Versio + Kokeiluversio

Huomio : OziExplorerin suomalainen versio on uusi ja suurelta osin testaamaton. Jotkut ruutunäytöt eivät välttämättä näytä tarkalleen oikeilta eivätkä kaikki toiminnot toimi tarkoitetusti. Viat korjataan sitämukaa kun niitä löytyy.

Kokeiluversio

Asennus

Tallenna OziExplorer Software kovalevyllesi. Käynnistä asennusohjelma oziexp_setup.exe - tämä on itsepurkautuva asennusohjelma joka asentaa OziExplorerin.

Huomio : Ohjelman help-tiedostot ovat yhä englanniksi.


Lisäoptiot

Tältä sivulta löydät lisäosia ja apuohjelmia OziExploreriin sen toimintojen ja toimivuuden lisäämiseksi.

Img2Ozf.exe * Geotiff tuki * HTML Help-päivitykset * Ozi Help Engine * Maptech PCX ja RML merikarttatuki * Tukitiedostot ECW-karttojen lukemiseen * Symbolit Magellan POI'iin

Lisäoptiosivu


Päivitykset

Jos päivität aiemmasta 3.90 versiosta sinun täytyy ladata koko "Vaihtoehto 1" saadaksesi kaikki käytössä tarvittavat tiedostot. Asenna uusi versio vanhan päälle. Tällöin se käyttää vanhoja asetuksiasi ja rekisteröintinumeroasi.

OziExplorer Päivitys (4.3 MBytes)


Takaisin etusivulle